ÜLÉSEZETT A KURATÓRIUM

2016. május 26-án kuratóriumi ülés került megtartásra. Jelen volt az öt fős testületből 4 kurátor, a felügyelő bizottság  2 tagja, valamint az alapítvány könyvelője. Elsőként a 2015. költségvetési év mérlegbeszámolóját és közhasznúsági jelentését vitatták meg a jelenlévők.  A szervezet az elmúlt évben is eleget tett céljai megvalósításának, eredményesen működött. Sikerült a jogszabályok által a közhasznúsági kritériumoknak mind a gazdasági mutatók, mind a társadalmi támogatottság tekintetében megfelelni. A felügyelő bizottság jelenlévő tagjai elismerően nyilatkoztak az alapítvány működéséről, a beszámoló elfogadását javasolták. A kuratórium egyhangú szavazással fogadta el a 2015. év mérlegbeszámolóját és közhasznúsági jelentését.

A továbbiakban a 2016. évi költségvetési tervet vették górcső alá. A benyújtott tervezetett, óvatosnak, körültekintőnek, ugyanakkor optimistának tartották a testület tagjai, abbéli reményüket kifejezve, hogy a tárgyév az előzőhöz hasonlóan sikeres lesz. A tervezetet egyhangúan szavazta meg a kuratórium.

A harmadik határozat az értekezlet napjáig benyújtott támogatási kérelmek elbírálása volt. Ebben a kérdésben is összhang volt a testület tagjai között: valamennyi kérelem teljesítése zöld utat kapott.

Szó volt még a honlap megvalósításáról, további működtetéséről; a Fővárosi Törvényszék kiegészítő végzéséről, amelyben rögzítette, hogy az alapítvány neve „Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány”-ra” (röviden: „Honvédkórházért Alapítvány”-ra) változott; az idei támogatáskérő kampányról; valamint számos, a szervezet további eredményes működését célzó feladatról.

A kuratórium elnöke zárszavában konstruktív, jó hangulatú tanácskozásként értékelte a testület ülését.