Alapítványi hírek

VÍRUSMENTES LEVEGŐ A FOGÁSZATON

A koronavírus járvány elleni védekezés egyik módja a kezelőhelyiség légterének folyamatos fertőtlenítése. A veszélyhelyzet jelenlegi szakaszában megkezdhette munkáját a Honvédkórház fogászati szakrendelése. A páciensek, az orvosok és az asszisztensek egészségét védi az alapítványunk által vásárolt nagyértékű eszköz is, amely biztosítja a rendelők légterének baktérium- és vírusmentesítését.

IZOLÁCIÓS ESZKÖZ

Az ápolási szakma kérésére alapítványunk paravánokat vásárolt. A Honvédkórház sztrók részlegében elkülönítő kórtermeket kellett kialakítani az esetleges koronavírus fertőzöttek számára. A betegágyakat egymástól a most beszerzett speciális antibakteriális paravánokkal tudják izolálni, amely segíti a fertőzés terjedését.

KORSZERŰ ESZKÖZ A SZABAD LÉLEGZÉSÉRT

Az MVM Csoport 11 millió forint céltámogatást adományozott alapítványunknak, amelyből   légútbiztosítási szettet vásároltunk. A nagyértékű speciális berendezést az MH Egészségügyi Központ- Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán használják majd. A Covid-19 járványügyi helyzetben nagy segítséget jelent az eszköz, használatával a betegeket adott esetben úgy tudják intubálni – azaz a légcsőbe egy tubust helyezni –, hogy az egészségügyi szakembereknek nem kell az arcukat közel tenni a beteg szájához.

A BETEGÁPOLÁS KORSZERŰ ESZKÖZE

10 db könnyen hordozható váladék szívó berendezést vásárolt alapítványunk az MH Egészségügyi Központ szakmai vezetőinek kérésére. Az ATMOS LC 27 szívókészülék tökéletes megoldást jelent a váladék, vér és nyál leszívásakor. A könnyen kezelhető eszköz a COVID-19 járvány-helyzetben komoly segítség lehet a betegápolásban. A biztonságos szállítás érdekében speciális hordtáskával egészítettük ki a beszerzést. A közel másfél millió forintos vásárláshoz fedezetet az alapítvány számlájára a Docler Alapítványtól érkezett pénzadomány biztosított.

COVID ELLENI LÉGFERTŐTLENÍTÉS

Germicid lámpákat vásárolt alapítványunk a Honvédkórház Endoszkópos laboratóriuma részére. A speciális UV-C tartományú fényforrás alkalmas zárt téri levegő sterilizálására, képes a környezetben lévő mikroorganizmusok és baktériumok elpusztítására. Az germicid lámpák segítenek a koronavírus-járvány terjedésnek megfékezésében. A cél, hogy az Endoszkópos laboratóriumban a szakemberek és a páciensek minél biztonságosabb körülmények között tartózkodjanak. (A fotó illusztráció)

VÉDŐESZKÖZÖK A KARDIOLÓGIÁNAK

A koronavírus járvány elleni védelemhez céltámogatásként 107 pár sav- és lúgálló munkavédelmi szempontból minősített PVC csizmát és 120 darab karcmentes, erősített víztiszta lencséjű védőszemüveget kapott az MH EK-Honvédkórház Kardiológiai osztálya. A közel félmillió forint értékű adományt a Flovestor Kft. ajánlotta fel az osztályon folyó áldozatos munka elismerése okán.

védőszemüveg

Köszönjük! 
 

LÁZMÉRŐ

Három magánszemély pénzadományából vásárolt alapítványunk – a Honvédkórház szakmai vezetőinek kérésére – 6 db érintésmentes homlok-hőmérőt. A koronavírus járvány elleni védekezés egyik fontos eszköze (a potenciális fertőzöttek kiszűréséhez) a hőmérséklet mérése, amely hagyományos lázmérő alkalmazását kizárja a további fertőzés érdekében. Kocsis László nyugállományú alezredes, Tóth Anita és Fehérvári-Lovász Erzsébet segítő felajánlásai biztosították a fedezetet a sürgős beszerzéshez.

Nagyon köszönjük segítségüket!

ARCVÉDŐ PAJZS

A koronavírus fertőzés elleni védekezés egyik fontos eszközét kapta adományként alapítványunkon keresztül a Honvédkórház. A 100 db 3D nyomtatóval készült pajzs anyaga plexi, fejpántja állítható méretű, amely jól illeszkedik a fej kerületéhez. A 300 ezer forint értékű adományt az Alza.hu Kft. ajánlotta fel a kórház dolgozói védelmére.

Köszönet érte!

MATRACOK AZ ONKOLÓGIÁNAK

Céladományként 20 db csodálatos, hófehér kórházi ágymatracot kapott alapítványunkon keresztül az MH EK-Honvédkórház Onkológiai osztálya. A matracok REACH tanúsítvánnyal rendelkeznek, lezipzározható műbőr huzatuk a nővérek munkáját és a fertőtlenítést is megkönnyíti. Az adomány értéke közel 450 ezer forint.

KORONAVÍRUS – AZONNALI SEGÍTSÉG

Alapítványunk azonnali segítséget nyújtott a Honvédkórház szájsebészeti- ambulancián és műtőben dolgozó orvosok, asszisztensek védelme érdekében. A koronavírus járvány fertőzésnek különösen kitett kórházi személyzet részére – kérésükre fertőtleníthető, átlátszó arcvédő pajzsot vásároltunk, és 24 órán belül az egészségügyi személyzet rendelkezésére bocsátottuk.