Alapítványi hírek

SIKERES TOVÁBBKÉPZÉS

Tisztelt Alapítvány!
Az Önök támogatásával 2022. június 4-én és 5-én részt vehettem Budapesten az ERGON ALAP IASTM tanfolyamon, amelynek témája az ERGON® manuálterápia volt.
Ez a terápiás megközelítés speciális eszközök segítségével statikus és dinamikus manipulációkat alkalmaz a test kötőszövetén az idegi és mozgásszervi betegségek kezelése érdekében. 

TANÁCSKOZOTT A KURATÓRIUM

kuratórium

2022. május 24-én kuratóriumi ülést tartott az alapítvány döntéshozó testülete. Az elmúlt két évben a covid pandémia megakadályozta a személyes találkozást, a kuratórium távszavazással hozta meg döntéseit. Idén azonban szerencsére az 5 fős testület teljes létszámban megjelent. Az értekezletet megtisztelte jelenlétével Dr. Janata Vilmosné alapító, valamint meghívást kapott Maksainé Grósz Gabriella, az alapítvány könyvelője is. A Felügyelő Bizottságot Dr. Konéta Györgyné képviselte.

VÍRUSMENTES LEVEGŐ A FOGÁSZATON

A koronavírus járvány elleni védekezés egyik módja a kezelőhelyiség légterének folyamatos fertőtlenítése. A veszélyhelyzet jelenlegi szakaszában megkezdhette munkáját a Honvédkórház fogászati szakrendelése. A páciensek, az orvosok és az asszisztensek egészségét védi az alapítványunk által vásárolt nagyértékű eszköz is, amely biztosítja a rendelők légterének baktérium- és vírusmentesítését.

IZOLÁCIÓS ESZKÖZ

Az ápolási szakma kérésére alapítványunk paravánokat vásárolt. A Honvédkórház sztrók részlegében elkülönítő kórtermeket kellett kialakítani az esetleges koronavírus fertőzöttek számára. A betegágyakat egymástól a most beszerzett speciális antibakteriális paravánokkal tudják izolálni, amely segíti a fertőzés terjedését.

KORSZERŰ ESZKÖZ A SZABAD LÉLEGZÉSÉRT

Az MVM Csoport 11 millió forint céltámogatást adományozott alapítványunknak, amelyből   légútbiztosítási szettet vásároltunk. A nagyértékű speciális berendezést az MH Egészségügyi Központ- Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán használják majd. A Covid-19 járványügyi helyzetben nagy segítséget jelent az eszköz, használatával a betegeket adott esetben úgy tudják intubálni – azaz a légcsőbe egy tubust helyezni –, hogy az egészségügyi szakembereknek nem kell az arcukat közel tenni a beteg szájához.

A BETEGÁPOLÁS KORSZERŰ ESZKÖZE

10 db könnyen hordozható váladék szívó berendezést vásárolt alapítványunk az MH Egészségügyi Központ szakmai vezetőinek kérésére. Az ATMOS LC 27 szívókészülék tökéletes megoldást jelent a váladék, vér és nyál leszívásakor. A könnyen kezelhető eszköz a COVID-19 járvány-helyzetben komoly segítség lehet a betegápolásban. A biztonságos szállítás érdekében speciális hordtáskával egészítettük ki a beszerzést. A közel másfél millió forintos vásárláshoz fedezetet az alapítvány számlájára a Docler Alapítványtól érkezett pénzadomány biztosított.

COVID ELLENI LÉGFERTŐTLENÍTÉS

Germicid lámpákat vásárolt alapítványunk a Honvédkórház Endoszkópos laboratóriuma részére. A speciális UV-C tartományú fényforrás alkalmas zárt téri levegő sterilizálására, képes a környezetben lévő mikroorganizmusok és baktériumok elpusztítására. Az germicid lámpák segítenek a koronavírus-járvány terjedésnek megfékezésében. A cél, hogy az Endoszkópos laboratóriumban a szakemberek és a páciensek minél biztonságosabb körülmények között tartózkodjanak. (A fotó illusztráció)

VÉDŐESZKÖZÖK A KARDIOLÓGIÁNAK

A koronavírus járvány elleni védelemhez céltámogatásként 107 pár sav- és lúgálló munkavédelmi szempontból minősített PVC csizmát és 120 darab karcmentes, erősített víztiszta lencséjű védőszemüveget kapott az MH EK-Honvédkórház Kardiológiai osztálya. A közel félmillió forint értékű adományt a Flovestor Kft. ajánlotta fel az osztályon folyó áldozatos munka elismerése okán.

védőszemüveg

Köszönjük! 
 

LÁZMÉRŐ

Három magánszemély pénzadományából vásárolt alapítványunk – a Honvédkórház szakmai vezetőinek kérésére – 6 db érintésmentes homlok-hőmérőt. A koronavírus járvány elleni védekezés egyik fontos eszköze (a potenciális fertőzöttek kiszűréséhez) a hőmérséklet mérése, amely hagyományos lázmérő alkalmazását kizárja a további fertőzés érdekében. Kocsis László nyugállományú alezredes, Tóth Anita és Fehérvári-Lovász Erzsébet segítő felajánlásai biztosították a fedezetet a sürgős beszerzéshez.

Nagyon köszönjük segítségüket!

ARCVÉDŐ PAJZS

A koronavírus fertőzés elleni védekezés egyik fontos eszközét kapta adományként alapítványunkon keresztül a Honvédkórház. A 100 db 3D nyomtatóval készült pajzs anyaga plexi, fejpántja állítható méretű, amely jól illeszkedik a fej kerületéhez. A 300 ezer forint értékű adományt az Alza.hu Kft. ajánlotta fel a kórház dolgozói védelmére.

Köszönet érte!