FONTOS DÖNTÉSEK

Alapítványunk döntéshozó testülete 2023. november 13-án tartotta idei utolsó ülését. A kuratórium minden tagja jelenlétével és aktivitásával hozta meg határozatait. Fontos napirend volt a 16/2023. (VI. 9.) BM utasítás alapítványunk közhasznú munkájára gyakorolt hatásának elemzése. Az utasítás szabályozza a belügyminiszter irányítása, felügyelete alatt álló szervek és intézmények részére felajánlott adományok elfogadásának rendjét.

Ennek értelmében többek között civil szervezetek (pl. alapítványok) által a kórháznak felajánlott adomány elfogadását az intézménynek előzetesen fel kell terjesztenie az OKFŐIG-ra. Az idei második félévben céltámogatásokból több millió forintértékben terveztünk tárgyi eszközöket adományozni az ÉPC-HK különböző osztályainak, amelyek a fejlesztésüket, a munkakörülményeik javítását szolgálná, azonban a beszerzéseket csak akkor indíthatja alapítványunk, ha a kórház a felügyeleti szervétől zöld utat kap az eszközök elfogadására.

A kuratórium egyhangú szavazással határozott a tartalék pénzeszközei egy részének állami értékpapírba történő befektetéséről, valamint a jövő év eleji SZJA 1 %-os kampány megvalósításáról.