SIKERES TOVÁBBKÉPZÉS

Tisztelt Alapítvány!
Az Önök támogatásával 2022. június 4-én és 5-én részt vehettem Budapesten az ERGON ALAP IASTM tanfolyamon, amelynek témája az ERGON® manuálterápia volt.
Ez a terápiás megközelítés speciális eszközök segítségével statikus és dinamikus manipulációkat alkalmaz a test kötőszövetén az idegi és mozgásszervi betegségek kezelése érdekében. 
 E lágyrésztechnikákat a myofasciális meridiánok mentén, a korlátozott szöveteken és a letapadt fasciák specifikus pontjain alkalmazzuk. Ahogy ezek a myofasciális meridiánok felszabadulnak, a szövetek működése már néhány kezelést követően jelentősen javul.

TK


A speciális ERGON® technikát alkalmazva lehetséges 1) a hegszövetet azonosítani és felszabadítani vagy fellazítani; 2) javítani a lokális szöveti vérellátást és 3) csökkenteni az izom feszességéből és a myofasciákból adódó fájdalmat.
Az ERGON® technikát a letapadt lágyrészek specifikus pontjain alkalmazva, a szövet felszabadítását követően már csupán néhány kezelést követően is javul az adott testrész működése.
A terápiás hatás a kezelések után számos napon át megmarad, és ha egyéb módszerekkel ötvözik (például nyújtással és ideg-izomra ható technikákkal), akkor a hatása tartós lehet. 

TK2


Ez a különleges technika lehetővé teszi az Okleveles ERGON® Terapeutáknak, hogy 1) nagy szenzitivitással határozzák meg a myofasciális területek pontos helyét és 2) hogy a letapadások feloldásával helyreállítsák az ízületek biomechanikai működését. Így visszanyerjük a normális myofasciális lefutást, és csökkentjük az izomgörcsöket és a fájdalmat.
(Forrás: www.ergontechnique.com)
Köszönöm az Alapítványnak, hogy hozzásegítettek egy korszerű manuálterápia alkalmazásának elsajátításához, amelyet mindennapi gyógytornászi munkám során sikeresen alkalmazhatok betegeink gyógyulása érdekében.
Budapest, 2022. június 8.                                                                   Pethő Tímea MH EK Honvédkórház gyógytornász