SPORT ÉS EGÉSZSÉG A HONVÉDELEMÉRT

Alapítványunk is részt vállalt az idén 120 éves Honvédkórház rendezvénysorozatának újabb, jeles állomása megvalósításában.

Az április 25-26-án megrendezett „Sport és egészség a honvédelemért” konferencia – mint a több mint 80 évvel korábbi I. Sportorvosi Kongresszus és Sportegészségügyi Kiállításnak is emléket állító esemény – ráirányította a figyelmet a sport, az egészség és a honvédelem egymást kölcsönösen támogató rendszerére, amely a felnövekvő generáció hazafias, egészségtudatos magatartásra nevelés nélkülözhetetlen eszköze.

Mindezek fontosságát hangsúlyozták előadásaikban Németh Szilárd, HM parlamenti államtitkára, Dr. Simicskó István, a hazafias nevelésért felelős kormánybiztos, Dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, aki értekezésében egyúttal a 120 éves Honvédkórház hazai és nemzetközi egészségügyben, a honvédelem és a tudomány terén vitathatatlan érdemeit is méltatta.